12 edullista lomapuuhaa

Lapset eivät välitä kalliista lomamatkoista. Heitä kiinnostaa kiireetön aika yhdessä oman perheen kanssa! Tässä kaksitoista vinkkiä kivaan lomatekemiseen. Rahaa ei kulu kuin bussilipun verran!  

 

Telttaretki pihalle tai kuistille
Pystytä teltta tai aurinkovarjo, tai tee mukava pesä peitoista ja tyynyistä. Kata välipalaa ja ota mukaan läjä kirjoja. Täydellinen kesäpäivän irtiotto pikkuväelle!

Terveellistä jätskiä
Itse tehty jäätelö maistuu ihanalta! Laita hedelmiä ja marjoja blenderiin ja lisää vettä. Kaada seos jääpalamuotteihin tai tyhjiin jogurttipurkkeihin ja tökkää keskelle tikku. Pakasta ja nauti!

hoppe i søledam

Sadesää? Unohda saappaat!
Mikään ei ole niin ihanaa kuin hyppiä lätäköissä paljain jaloin. Kokeilkaa vaikka!

Menkää marjaan  
Tehkää metsäretki ja poimikaa ämpärillinen marjoja. Tai etsikää lähin mansikkatila, jossa on itsepoimintaa. Syökää mahat täyteen, pakastakaa tai keittäkää hilloa, jonka purkitatte kauniisiin lasipurkkeihin. Anna lasten taiteilla etiketit.

Vadillinen vettä + kauha = onni
Kun päivä on aurinkoinen, täytä iso vati tai ämpäri vedellä ja kiikuta se pihalle. Anna lapselle kauhoja tai muovimukeja ja pue hänelle uimapuku päälle. Lapsi saa nauttia vesileikeistä sydämensä kyllyydestä! Muista valvoa lapsen leikkiä.

Luova ateria yhdessä
Tyhjentäkää kaapit ja pakastin, tai lähtekää yhdessä toriostoksille. Jutelkaa lempiruoistanne ja miettikää, mitä valmistaisitte. Kun ei ole kiirettä mihinkään, yhdessä kokkailu on ihanaa. Jälkiruokaa ei tietenkään sovi unohtaa!

ThomasLähtekää tutkimusretkelle
Kesäinen, kukoistava luonto suorastaan kutsuu retkeilemään. Lähtekää lähimetsään tai rannalle ja etsikää erilaisia aarteita: kiviä, kukkia, simpukoita ja sileitä kallioita. Muista eväät!

Tehkää kodista kesäkoti
Kesällä kotikin saa raikastua ja uudistua. Vaihtakaa pöytäliinat ja verhot kevyempiin, peskää tai tampatkaa matot, kuivatkaa pyykit auringossa. Antakaa huonekasveille mahdollisuus elää ulkoilmaelämää. Poimikaa iso kimpullinen kedon kukkia ja asetelkaa ne maljakoihin.

Isojen ja pienten yhteinen leivontapäivä
Mikään ei maistu yhtä ihanalta kuin vastaleivottu pulla, ja lasten mielestä leipominen on mahtavaa. Älä välitä tiskeistä tai sotkusta, ne ehtii kyllä. Kysy, haluaisivatko lapset viedä pullat myös pihakavereilleen!

Telttaretki lähimaastoon
Aina ei tarvitse mennä kauas. Pakatkaa mukaan teltta, makuupussit, eväät ja kalastusvälineet. Yli yön kestävä luontoretki on huippujännä kokemus, josta puhutaan vielä pitkään!

Kirjoja koko päivä
Sateinen, kylmä päivä? Sellaiset ovat omiaan lukemiselle. Anna lasten valita kirjat, joita yhdessä luette. Jos kotoa loppuvat kirjat, tehkää retki kirjastoon. Ehkä lapsi saa tämän kerran valvoa vähän pidempään? Siinä on yksi mahdollinen hyvä puoli: ehkäpä koko perhe saa nukkua pidempään seuraavana aamuna!

Varjoteatteri esittää
Ripusta huoneen oviaukkoon (tai kuivaustelineen ylle, tai kerrossängyn alasänkyä peittämään) lakana. Viritä lakanan taakse kirkas lamppu. Etsi nukkeja ja muita varjoteatteriin sopivia hahmoja ja anna lasten keksiä tarina ja järjestää esitys.