7 paikkaa, joissa kannattaa avata kirja

Kun laukussa tai vaunuissa on kirja tai pari, olet valmis moneen menoon. Kirja on päivän pelastus ja retken pieni kohokohta.

Trekk-ut-bok

1. Autossa

Joskus lapset nukahtavat heti kun auto hurahtaa käyntiin, mutta toisinaan tarvitaan ajanvietettä. Automatkoille sopii mainiosti pehmeä kirja, jossa on paljon katseltavaa sekä tarttumaan kutsuvia kosketuspintoja.

2. Kaupassa

Reissut ostoskeskukseen tai ruokakauppaan voivat pitkästyttää pikkuväkeä. Tällöin viihdykkeeksi kannattaa ojentaa kirja, jota voi katsella vaunuissa kaikessa rauhassa.

3. Kylässä

Vieraat paikat voivat vähän jännittää. Mutta jos saa istahtaa vaarin tai tädin syliin katsomaan kiehtovaa kuvakirjaa, jännitys on tiessään! Tuttu kirja tuo turvaa, ja siitä on kiva jutella uusienkin ihmisten kanssa. Kirja murtaa jään!

muodot

4. Kävelyretkillä…  

…on paljon katseltavaa! Mutta joskus kauniit maisematkin kyllästyttävät. Pidä mukana pientä kirjaa, jonka voit vaikkapa kiinnittää vaunuihin.

5. Neuvolassa

Joissain paikoissa — esimerkiksi neuvolassa tai lääkäriasemalla — voi joutua odottelemaan. Ajan kuluksi voi vaikkapa lukea kirjan. Kannattaa ottaa oma kirja mukaan, sillä kaikissa odotushuoneissa ei ole lastenkirjoja tai leluja.

6. Junassa

Harva kulkuväline on niin täydellinen lukemiseen kuin juna. Ota lapsi syliin, lue ja höpöttele perille saakka. Matka sujuu ihanan yhdessäolon merkeissä!

Dyrelyder_ny2015_cover

  7. Lennolla

Lentokone on täpötäynnä ihmisiä ja melua. Lentomatkailun jännityksestä puhumattakaan! Lapsen olo voi tuntua levottomalta. Tällöin oman vanhemman tuttu, rakas ääni ja ikiomat, käsimatkatavaraan pakatut kirjat tuovat turvaa. Lukutauko tai pari tuovat myös tervetulleita taukoja pitkään lentomatkaan.

Mukavia lukutuokioita, missä sitten liikuttekin!

PS. Piditkö artikkelin kirjojen kuvista? Ne, ja monia muita yhtä ihania kirjoja, saat liittymällä mutkattomaan, helppokäyttöiseen Vaukirjaan. Ei sitoumuksia, pelkkiä etuja! Tutustu itse, saat muhkean tervetuliaispaketin josta maksat vain postikulut.