8 hyvää syytä laulaa masulle

Musiikki tekee ihmeitä sinulle ja vauvallesi.

1. Laulu antaa lapsesi elämälle parhaan alun

Lapsi tunnistaa laulut, joita olet laulanut hänelle odotusaikana. Laulu myös vahvistaa sinun ja lapsesi välistä läheistä suhdetta ja tuo iloa, läheisyyttä ja turvaa. Mikset siis käyttäisi odotusaikaa vanhojen tuttujen tuutulaulujen muisteluun?

2. Musiikki tekee lapsesta fiksun

Lapsen kognitiiviset kyvyt vahvistuvat musiikin myötä. Lapset, joille on laulettu ja jotka ovat itse saaneet laulaa, oppivat matematiikkaa ja kieliä helpommin kuin muut. Musiikilla on myönteinen vaikutus myös muistiin ja motoriikkaan. Kaipaatko vielä lisää vakuutteluja?

baby danser

3. Laulu tuo vipinää kinttuun

Pikkulapset, jotka saavat kokea rytmin kehossaan, kokevat ja nauttivat rytmistä vielä aikuisinakin. Rytmitaju tekee tanssimisesta miellyttävää ja hauskaa. Tämän osoittaa tuore tutkimus.

4. Puhe kehittyy paremmin

On tutkittu, että lastenlauluilla ja -loruilla on positiivinen vaikutus kielen kehitykseen. Lapsi on erittäin vastaanottavainen, jos laulaja ja loruttelija on oma vanhempi.

bilde baby matematikk

5. Musiikki aktivoi aivoja

Tutkimuksessa, jossa lapset kokosivat palapelejä ja tekivät piirustustehtäviä ilman musiikkia sekä musiikin soidessa taustalla, todettiin, että musiikki auttoi lapsia loogisten tehtävien ratkaisussa. Taustamusiikki ei siis olekaan häiriötekijä!

… ja sinulle! 

bilde kvinne synger i bilen 2

6. Laulava kuski ajaa turvallisesti

Musiikki auttaa keskittymään ja lieventää stressiä, myös ratin takana. Aggressiivinen rock ja pompöösi marssimusiikki saattavat tehdä kaasujalasta raskaan, mutta muunlainen musiikki vaikuttaa ajamiseen positiivisella tavalla. Laula täysillä mukana!

7. Musiikki on luonnollinen kivunlievittäjä

Musiikin on todettu auttavan krooniseen kipuun. Tunnin musiikkituokio päivässä vähentää kivun kokemista jopa 20 prosentilla, toteaa yhdysvaltalainen tutkimus. Kannattaa testata vaikkapa raskausajan liitoskipuihin tai selän jomotukseen?

bilde smerte musikk

8. Laulaminen vahvistaa vastustuskykyä

Tutkimuksista on käynyt ilmi, että laulaminen vahvistaa vastustuskykyä, sillä laulaessa muodostuu stressiä lieventäviä hormoneja. Hyvinvoinnin tunne vahvistuu ja mieliala paranee. Lyhyesti sanottuna laulu tekee elämästä ihanampaa!

Lähde: www.musikkfralivetsbegynnelse.no