Astiahylly vai puulaatikko? Luovia ideoita lastenkirjojen säilytykseen

Kun lastenkirjoilla on lastenhuoneessa oma paikkansa, huone pysyy helpommin siistinä. Houkuttelevasti esillä olevia, värikkäitä kirjoja on ilo lukea ja katsella! 

Lastenkirjat ovat kauniita ja rakkaita. Ne ansaitsevat fiksun ja helppokäyttöisen säilytyspaikan lastenhuoneessa. Lue kekseliäät sisustusvinkkimme ja inspiroidu!

1.”Otan itse”! Kirjakori tai -kassi lattialla
Kirjojen ei aina tarvitse olla hyllyssä. Tuo lastenhuoneen lattialle laakea, kahvallinen kori tai kassi, josta lapsen on helppo itse poimia haluamansa kirjat. Koriin kirjat on lukemisen jälkeen helppo myös palauttaa. Pienempi, kannettava lehtikori voi myös olla käytännöllinen, sillä lapsi voi ottaa sen mukaan sinne, missä haluaa viettää viihtyisän lukuhetken.

2. Astiahyllyn uusi elämä
Mitä jos antaisit astiahyllylle uuden elämän lastenhuoneessa? Vanhanaikainen maustehyllykin toimii hyvin lastenhuoneessa. Maalaa hyllyt iloisella värillä ja kiinnitä lapsen tasolle, jotta lapsi ylettyy ottamaan haluamansa kirjat. Näiden hyllyjen juju piilee siinä, että kirjojen kannet ovat kauniisti esillä. Astia- tai maustehylly voi vaikkapa olla vaihtuvien suosikkikirjojen oma hylly, kuin pieni näyttely!

3. Käytännölliset kuvalistat
Kapeita, reunallisia hyllyjä käytetään usein kuvien esillepanoon. Kuvien sijaan, tai niiden lisäksi,  kuvalistoille voi asetella lastenkirjoja kauniina, värikkäinä kokonaisuuksina. Kirjat pysyvät järjestyksessä ja huone siistinä, ja lapsi löytää nopeasti haluamansa sadun!

hyllelist_
Siisti seinä: Sekä seinä että hylly on maalattu vahvalla värillä. Näin kirjojen kannet pääsevät oikeuksiinsa lastenhuoneessa! Kuva cassidycasan Instagram-tililtä (lupa saatu).

4. Tuunaa hylly
Kerros maalia tekee ihmeitä vanhalle kirjahyllylle. Lisää värikkäitä kirjoja ja leluja, ja lastenhuoneen ilme on iloinen. Voit myös tehdä kokeiluja seinätarrojen ja tapettien kanssa. Tuunaaminen on aina palkitsevampaa kuin uuden ostaminen!

dukkehus-hylle
Söpöliinien oma koti: Tässä talossa asustavat sovussa niin pehmot kuin kirjatkin. 

5. Nukketalosta kirjatalo
Onko lapsella nukketalo, jolla ei enää leikitä? Irrota katto ja pari seinää – nukketalo muuntuu kirjataloksi! Sijoita kirjatalo mukavan laiskanlinnan läheisyyteen, niin lukemista on aina käden ulottuvilla.

6. Sykkivä kirjasydän
Jos todella rakastat kirjoja, mikset antaisi rakkautesi näkyä myös sisustuksessa? Teetä puusepällä upea kirjasydän, tai nikkaroi se itse. Voisiko kirjatoukka enää onnellisemmaksi tulla?

bokhjerte
Tosirakkautta: Kun kirjat täyttävät sydämen. 

7. Päivän projekti
Vähän helpompi vaihtoehto on tehdä hylly lastauslavasta. Sahaa poikittaispuut pois, kiinnitä seinään ja voilà!

bokhylle-gjenbruk
Tee-se-itse: Näiden hyllyjen valmistamiseen tarvitset vain lastauslavan ja sahan. 

8. Kirjapuu on rakennettu
Jos kaipaat haastavaa nikkarointiprojektia, inspiroidu tästä koristeellisesta kirjapuusta. Mikä olisikaan ihanampaa kuin voida poimia kirja omasta kirjapuusta!

boktre
Puun antimet: Tämän kirjapuun valmistajalla ei ole ollut peukalo keskellä kämmentä. Unelmat on tehty toteutettaviksi! 

Lue tästä, miten rakennat viihtyisän lukunurkkauksen.

Parhaat, edulliset ikään sopivat lastenkirjat saat kotiin kannettuna Vaukirjalta. Kokeile jäsenyyttä jo tänään – et sitoudu mihinkään ja saat runsaan tutustumispaketin postikulujen hinnalla.