Ammuu! Eläinten äänet kiehtovat

Pieni sormi osoittaa innoissaan kirjan kuvassa komeilevaa lehmää. Sitten löytyy ääninappi, jota painaa. Ammuu! Pienille kasvoille leviää iloinen hymy. Lapsi katsoo sinuun ylpeänä: katso, mitä osasin ihan itse tehdä! 

Pienen lapsen onnenhetki on se, kun hän huomaa osaavansa jotain itse. 9–12 kuukauden iässä lapsi alkaa hallita kehoaan ja ottaa huimia kehitysaskaleita hienomotoriikassa. Kun hän osoittaa kuvaa kiinnittääkseen sinun huomiosi samaan asiaan, ollaan tärkeän kehitysvaiheen äärellä.

Tämänikäiset lapset rakastavat sormileikkejä kuten Hämä-hämähäkkiä. Heistä on mukavaa koota palikkatorneja ja kumota niitä, repiä lehtiä ja papereita, tutkia avattavia ja suljettavia laatikoita ja rasioita, painaa nappuloita, osoittaa, poimia ja nyppiä.

Saga_finger
Sormilla tutkiminen on kivaa. Ekstrakivaa on, jos sorminäppäryydestä saa palkinnon: joko äänen kirjan ääninapista tai sinun huomiosi.

Tässä vaiheessa lapset myös liikkuvat paljon ja mielellään. He saattavat ryömiä ympäriinsä tai kävellä joko itsenäisesti tai tukea vasten. Jotkut jopa jo juoksevat.

Rauhoittumishetkiä sohvalla
Voi olla uuvuttavaa seurata pienen viikarin perässä, kun hän liikkuu paikasta toiseen ja on kiinnostunut tutkimaan ihan kaikkea. Olisiko yhteinen lukuhetki sohvannurkassa tervetullut rauhoittumishetki koko perheelle?

Lapsi innostuu kirjoista, joissa on paljon katseltavaa ja luettavaa, mutta myös puuhaa: ääninappeja, ulos vedettäviä sivuja, luukkuja tai pieniä kurkistusaukkoja. Myös sivujen kääntäminen on lapsen mielestä hupaisaa.

Muutamia tähän ikävaiheeseen sopivia kirjoja:

Mitä eläimet sanovat?

Miten eläimet ääntelevät? Paina nappia, niin kuulet!

Dyrelyder_ny2015_cover

Suloiset eläinlapset
Kirjan sivuilla on hauskoja luukkuja, joita vetämällä söpöt vauvaeläimet piiloutuvat ja tulevat taas esiin.

Titt-tei-dyreunger_cover_FIN

Värikäs lelukirja

Iloittelua kaikille aisteille! Pehmeitä, sileitä ja karkeita tunnustelupintoja, luukkuja ja kurkistusaukkoja.

Fargeglad-lekebok_cover_FIN

Täällä me asumme!
Lähdetään katsomaan, missä erilaiset eläimet asuvat! Sivujen eritasoiset pinnat tekevät kirjasta jännittävän ja erilaisen tunnustelukokemuksen.

Se-hvor-vi-bor_cover_FIN

William_Vroom

Vroom!
Kirjan kirkasvärisillä sivuilla on hauskoja reikiä, joista voi kurkistaa, minkä värinen seuraava aukeama on, tai vaikkapa ujuttaa pienen sormen vilkuttamaan eläimille!

Mukavia lukuhetkiä! 

Kiitos, kun luet. Kun lapselle luetaan, hänen aivojensa puhekeskus stimuloituu ja kehittyy. Tästä on monenlaisia, kauaskantoisia hyötyjä.  Lapsen ikään sopivia kirjoja saat kotiin kannettuna, kun liityt Vaukirjaan. Tutustu nyt, maksat runsaasta tervetuliaispaketista vain postikulut!

TallennaTallenna