Hyvän yön kirjoja lapsille

Nukkumaanmeno ei aina ole lapselle se vuorokauden helpoin hetki, tietäähän unten maille siirtyminen eroa vanhemmasta ja päivän kivojen touhujen lopettamista. 

Onnistunut iltahetki koostuu turvallisista rutiineista, rauhoittavista hyvän yön kirjoista sekä suloisesta tuutulaulusta. Tässä muutama Vaukirjan suosikki!

Sininen uni 

sininen_uni

Tuttuja, rakkaita tuutulauluja yhteisiin iltahetkiin. Sininen uni, Peikkoäidin tuutulaulu, Tuiki, tuiki, tähtönen ja muita tunnelmallisia lauluja, joiden sanat ovat saattaneet vuosien saatossa unohtua. Kirjan kuvituksessa suloiset, hellät eläimet toivottavat toisilleen hyvää yötä. Kätevät kimaltelevat kirjanmerkit auttavat pieniä käsiä löytämään nopeasti suosikkiaukeamansa. Osta Sininen uni -kirja täältä. 

Lue myös: Lapset musiikin maailmassa

Hyvän yön autokyyti

Hyvän yön autokyyti

Varoituksen sana: tämän kirjan lukeminen voi johtaa siihen, että juokset iltaisin lastenhuoneeseen pieni, innokas kuski selässäsi. Kirjassa kolmevuotias Matias nimittäin ajaa joka ilta omaan sänkyynsä isäautollaan: silmälasit ovat tuulilasit, maha toimii moottorina ja nenä äänitorvena. Jos ajatte sänkyyn moottoritietä, kuski päätyy päämääräänsä eli peiton alle huippunopeasti!

Kultaseni

kultaseni

Kultaseni on laaja kokoelma loruja, tarinoita, lauluja ja riimejä. Se sisältää yli 70 kuvitettua sivua täynnä ilostuttavaa katseltavaa ja luettavaa. Sisällysluettelosta saat vinkkiä siitä, mitkä tekstit toimivat erityisen hyvin missäkin ikävaiheessa. Lukekaa toki kirjaa myös aivan omaan tahtiinne ja palatkaa lempiaiheisiinne aina kun haluatte. Kultaseni-kirja on tehty vahvasta kartongista, jotta se kestäisi vuosia, ja jotta lapsikin voi sitä rauhassa selailla. Osta Kultaseni-kirja täältä.

Hyvää huomenta, hyvää yötä 

hyvää huomenta, hyvää yötä

Tässä suosikkikirjassa eläinlapset menevät nukkumaan. Kirjassa on suuria läppiä, joiden alta paljastuu ihania yllätyksiä. Lapsi voi silitellä karitsaa, koiranpentua, kissanpentua, pupua ja tipua ja toivotella niille hyvää yötä. Lempeää tekstiä on mukavaa lukea ääneen. 

Anna ja hänen paras ystävänsä Tomi

Anna ja Tomi

Kun lapsi on vähän isompi, hänen saattaa olla vaikea rauhoittua unille, jos mielessä pyörii asioita tai ongelmia. Esimerkiksi päiväkodin aloittaminen tai yökyläily voivat mietityttää. Kirja auttaa! Tässä kirjassa tutustutaan Annaan, joka puhuu päiväkodissa vain parhaalle ystävälleen Tomille. Sitten hän keksii, miten rohkaistua puhumaan muillekin. Eräänä päivänä Tomi tulee Annan luo yökylään. Lapset hassuttelevat ja leikkivät yhdessä.

Lisää ihania iltasatukirjoja saat kotiin kannettuna, kun liityt Vaukirjaan! Jäsenyys on helppohoitoinen eikä sido sinua mihinkään. Kokeile! Tutustumispaketin saat postikulujen hinnalla.