Ilostuttava, kehittävä kukkuu-leikki

Pienillä aivoilla on paljon opittavaa. Eräs tärkeä oppi on se, että asiat eivät häviä, vaikka ne menevätkin pois näkyvistä. Tämän vauva oppii 8–12 kuukauden iässä. Tällöin hän myös ilahtuu kukkuu-leikeistä.  

Mikä oivallus! Äiti ja isä palaavat aina takaisin, vaikka olisivatkin hetken poissa. Tämä tieto luo turvaa, ja kukkuu-leikki voi vahvistaa sitä.

Leikkiä aikuisen kanssa

Kiehtovaan, naurunremahduksia herättävään leikkiin ei tarvita paljon. Piilota kasvosi kämmeniisi ja kysy: ”Missä äiti on? Mihin äiti meni?” Ja sitten – ”Kukkuu! Täällä äiti on!” Kokeile, niin näet: suosio on taattu. Kun lapsi on erityisen leikkisällä tuulella, piiloudu kokonaan, vaikkapa oven taakse tai peiton alle.

titt-tei

Voit myös varovasti ripustaa kevyen huivin tai pyyhkeen lapsen päälle ja kysyä, missä hän on. Nappaa sitten huivi pois ja huudahda: ”Siellä!” . Tai leiki kukkuu-leikkiä piilottamalla pehmolelu selän taakse.

Kivoja kukkuu-kirjoja

Kukkuu-kirjat ovat ihan huippuja! Niissä on luukkuja, joiden taakse voi kurkistaa, ulos aukeavia sivuja ja paljon muuta kiehtovaa.

Tässä muutama suosikeistamme:

Det-er-en-liten-baby_cover_FIN

Sehän on vauva-kulta! 

Suloinen kirja perheen pienimmille. Joka aukeamalla on joku piilossa. Käy ilmi, että hassut piilottelijat ovat touhukkaita vauvoja, joilla on hienoja uusia taitoja! He vilkuttavat, taputtavat ja sanovat kukkuu.

Hvor-er-Gogos-nese-cover
Missä on Eetun nenä?

Emma osaa osoittaa omaa nenäänsä, korviaan ja suutaan, mutta Eetu pujahtaa piiloon pallon taakse. Löytyykö pallon takaa Eetun nenä? Kurkistakaa isojen luukkujen alle. Kun lapsi oppii osoittamaan omaa nenäänsä, hän on varmasti ylpeä uudesta taidostaan!

 

Titt-tei-dyreunger_cover_FIN

Suloiset eläinlapset

Pienet eläinvauvat haluavat leikkiä kukkuu-leikkiä. Ne kurkistavat emonsa masupussista, munankuoresta tai isän selästä. Pieniä luukkuja liikuttelemalla eläimet saa piiloutumaan ja tulemaan taas esiin.

 

Titte-tei kom frem_cover

Kukkuluuruu, tule esiin

Missä kisu lymyilee? Auta Emmaa ja Eetua etsimään kisu. Avaa sivun isot luukut ja katso, mitä niiden takaa löytyy. Kirja ilahduttaa uteliasta, ympäristöään tutkivaa lasta.

Lisää luukkukirjoja ja muita, aina lapsen ikään sopivia kirjoja saat kotiin kannettuna, kun liityt Vaukirjaan. Tutustu nyt, maksat runsaasta tervetuliaispaketista vain postikulut!

Mukavia kukkuu-leikkejä ja lukuhetkiä!