William elsker barnebøker

Ystävyyttä ja rakkautta lastenkirjoissa

Rakkaus ja ystävyys ovat onnelliseksi tekeviä, elämää rikastuttavia voimia. Kaikki haluavat silloin tällöin kuulla sanat ”Rakastan sinua” – myös pienet lapset. Rakkaudessa on turvaa, ja äidin ja isän pyyteetön rakkaus pysyy elämän kiinnekohtana lopun ikää. Tässä lista ihania, ystävyydestä ja rakkaudesta kertovia kirjoja lapselle ❤️

SULOINEN SALAISUUS – koulun aloittamista helpottava kertomus

Suloinen

Suloinen salaisuus on liikuttava kirja vanhemman ja lapsen välisestä rakkaudesta. Peetu Pesukarhu on aloittamassa koulun. Sitä pelottaa, mutta onneksi äidillä on keino, joka tuo varmuutta uuden edessä. Pian Peetu marssiikin kouluun rohkeana ja itsevarmana, suloinen pikku salaisuus kädessään. Lue lisää kirjasta täältä. 

RAKASTAN SINUA – värikäs ja kekseliäs rakkauden ylistys

Rakastan

Japanilaisen Yusuke Yonezun kynänjälki on ainutlaatuisen taidokasta ja selkeää. Tämän kirjan teemana on rakkaus, jota ilmaistaan humoristisesti, lämpimästi ja oivaltavasti. Tutustumme eri mallisiin ja muotoisiin eläimiin:  kolmioihin, ympyröihin ja neliöihin. Katso, mitä kuville tapahtuu, kun käännät sivua! Lue lisää kirjasta täältä. 

RAKASTAN SINUA, PIKKUSISKO – sisaruus on taitolaji

pikkusisko

Pikkutipu Pompo on kanalan ainoa lapsi ja äitinsä ainoa ja erityinen aarre! Kun maatilan muut poikaset joutuvat kaitsemaan omia pikkusisaruksiaan, Pompo lepäilee auringossa. Mutta eräänä päivänä Pompon äiti alkaa hautoa munaa! Huumorilla höystetty, osuva kuvaus siitä, miltä esikoisesta tuntuu, kun perheeseen syntyy pikkusisarus. Lue lisää kirjasta täältä. 

POIKA+ROBOTTI – ystävyys on huolenpitoa

PoikaRobo

Eräänä päivänä pojan robotti lakkaa toimimasta. Poika hoivaa ystäväänsä omenasoseella ja lukee tälle satukirjaa, mutta robotti ei tokene. Pojan nukkuessa robotti alkaa jälleen toimia, mutta nyt on sen vuoro ihmetellä, mikä pojalla on hätänä. Robotti yrittää lääkitä ystäväänsä öljyllä ja lukea tälle käyttöohjetta. Kirja erilaisuudesta, ystävyydestä ja empatiasta. Lue lisää kirjasta täältä. 

PIP JA IIDA ystävien ei aina tarvitse olla samaa mieltä…

PipIida

Pip ja Iida ovat ystäviä, vaikka ihan erilaisia. Iida on pieni tyttö, joka laulaa kovalla äänellä ja harjaa pitkiä, takkuisia hiuksiaan. Pip on suuri, pehmeä-ääninen ja lyhytturkkinen karhu. Mitäpä tuosta, kun yhdessä on mukava olla. Lue lisää kirjasta täältä.

ANNA JA HÄNEN PARAS YSTÄVÄNSÄ TOMI. Kirja ystävyydestä ja hassuttelusta.

AnnaTomi

Anna puhuu päiväkodissa vain parhaalle ystävälleen Tomille. Eräänä päivänä hän keksii, miten rohkaistua puhumaan muillekin. Sitten Tomi tulee Annan luo yökylään. Kaksi hyvän mielen kertomusta lasten arjesta, jota ystävyys juhlistaa. Lue lisää kirjasta täältä.