10 kivaa syyspuuhaa

Kesä valoisine, lämpimine iltoineen on ohi, mutta syksyssä on oma hohtonsa! Syksyisinä päivinä voi keksiä paljon hauskaa tekemistä niin sisällä kuin ulkonakin. Tässä muutamia vinkkejä syksyisiin puuhiin, jotka eivät rasita lompakkoa. 

KERÄÄ SYKSYN AARTEITA
Kerää koristeellisia syksyn lehtiä, tammenterhoja ja kiviä koriin. Laita kotona kuivat lehdet aikakauslehden väliin ja aseta päälle pino painavia kirjoja. Syksyisen luonnon aarteista saa paljon värikästä askartelumateriaalia!

shutterstock_145071844


VALMISTA SYKSYINEN TUIKKULYHTY

Ota esiin prässättyjä lehtiä ja liimaa niitä vanhan hillopurkin päälle decoupage-lakalla. Kierrä rautalangasta purkille kahva, jotta voit ripustaa lyhdyn puuhun tai antaa lapsen kantaa sitä kädessään, kun lähdette kävelylle pimeänä syysiltana. Muista pakata termospullollinen kaakaota mukaan!

Asne_lyslykt

ULKOLEIKKEJÄ HÄMÄRTYVÄSSÄ ILLASSA
Kirkonrotta, kymmenen tikkua laudalla… taskulamppujen valossa! Kutsu mukaan pihapiirin lapset ja aikuiset. Jos haluat olla supersuosittu, tarjoile leikkijöille lämpimiä korvapuusteja ulkoilun lomassa.

TELTTAILUA OLOHUONEESSA
Viritä kotiin jännittävä teltta ja leikkikää, että olette retkellä. Teltassa voi syödä, jutella, leikkiä, lukea ja jopa ottaa torkut.

shutterstock_230716855

HALLOWEEN VÄHÄLLÄ VAIVALLA
Järjestä perheellesi oma Halloween. Laita lounaaksi verenpunaista soppaa, jossa uiskentelee valkoisia matoja (tomaattikeittoa ja rakettispagettia). Hui!

Hallgrim_2RETKI LUONTOON
Lähtekää reippaalle patikkaretkelle lähimpään metsään. Nauttikaa syksyn väreistä ja raikkaasta ilmasta. Paistakaa makkaraa tai tikkupullaa nuotiolla. Elämyksellistä!

LEIVO PIRTEITÄ SIILISÄMPYLÖITÄ
Leivo sämpylöitä ja muotoile ne pisaran muotoisiksi. Asettele selkään auringonkukansiemeniä piikeiksi. Silmät ja nenän teet rusinoista tai pähkinöistä. Syökää siilisämpylät iltapalaksi!


TEE JOULUKORTIT AJOISSA

Jouluun on vielä aikaa, mutta kortteja voi alkaa valmistaa jo nyt! Kivoja kuvioita saa vanhalla kunnon perunaleimasimella. Halkaise peruna, paina siihen pieni piparkakkumuotti ja rapsuta pois muotin ulkopuolelle jäävä peruna. Kasta leimasin maaliin tai vesiväriin, ja paina kuvioita korttipohjalle tai kankaalle.

VIIHTYISIÄ LUKUHETKIÄshutterstock_227791804
Sammuta valot ja televisio. Sytytä kynttilöitä. Tee peitoista ja tyynyistä viihtyisä kolo sohvannurkkaan ja hae vino pino kirjoja. Asettukaa koko perhe mukavaan asentoon. Lapset saavat valita, mitä luetaan!

TallennaTallennaTallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna