Innokas piparkakkuleipuri tekee piparkakuista myös kodin suloisimmat joulukoristeet.
Ihan ensiksi, luotettava ja helppo piparkakkutaikina:
3 dl vettä
1/2 dl siirappia
2 rkl ruokasoodaa
2 rkl inkivääriä
2 rkl kanelia
2 rkl neilikkaa
425 g voita tai margariinia
750 g sokeria
1400 g vehnäjauhoja
Kuumenna kattilassa vesi, sokeri, siirappi ja mausteet.
Ota kattila pois liedeltä ja sekoita siirappiseoksen joukkoon ensin ruokasooda ja sitten vesi. Sekoittele ja anna jäähtyä. Kaada seos leivontakulhoon ja lisää jauhot (säästä myös hieman leipomiseen). Siirrä taikina jääkaappiin seuraavan päivän leipomista odottamaan. Kaulitse taikina ohueksi ja paina muottien avulla pipareita. Paista 225 asteessa noin viisi minuuttia.
Vinkki! Mikset järjestäisi ystäväperheen kanssa yhteistä leipomispäivää joulun alla? Sopikaa, että teette kumpikin omat taikinanne, jotta molemmat perheet saavat kahta sorttia leivonnaisia.