Vauvan lahjatoivelista – 14 asiaa, jotka vauva todella haluaa

Rakas joulupukki,

Äiti lähetti sinulle lahjatoiveeni kysymättä ensin minulta! Äidin listalla ei ollut yhtäkään niistä viidestätoista asiasta, joita todella toivon. Siksipä lähetän sinulle uuden listan. Terveisin vauva.  

Äiti luulee, että toivon helistimiä tai potkupukuja. Tietenkään hän ei muistanut kysyä minulta, ja lahjalista on kerrassaan puutteellinen.

Olet ehkä kuullut sanottavan, että me vauvat emme välitä lahjan sisällöstä, kunhan saamme leikkiä lahjapaperilla, lahjanarulla ja mahtavilla pahvilaatikoilla. Myönnän, että nämä asiat kiinnostavat, ja niitä toivon tottakai, mutta niiden lisäksi, joulupukki kiltti, tekisitkö ensimmäisestä joulustani erityisen tuomalla listaamani lahjat?

Listani tulee tässä:

dvd-spiller4001. Television alla oleva välkkyvä boksi
En käsitä, miksei tähän esineeseen saa koskea. Vanhempani ovat menneet jopa niin pitkälle, että sulkevat sen kaappiin! Mikä olisikaan täydellisempää: nappuloita, valoja ja johtoja. Sellaisen minä haluan.

ledninger4002. Johtoja
Telkkarin takana risteilevät johdot ovat suosikkejani, sillä niitä on niin monta. Myös äidin läppärin tai isän puhelimen johdot ovat ihan kivoja. Ja sitten se valkoinen palikka, joka kerää kaikki johdot, ja jossa on punainen kytkin— ihan mahtava.  Sellainen myös, kiitos.

dopapir4003. Seinään ripustettu viihdekeskus
Mikä olisikaan lapsiystävällisempää kuin tämä? En tajua, miksi äiti ei anna minun leikkiä sillä, sillä vaarallinen se ei todellakaan ole. Toivon omaa tällaista huoneeni seinälle, jotta äiti saa pitää kylppärissä omansa.

4. Pölypalloja
En ole ihan varma, mitä nämä ovat, mutta niitä on hirmu kiva jahdata pitkin lattioita. Ainoa haittapuoli on, että äiti laukkaa paikalle ja nappaa ne minulta pois, heti kun olen saanut yhden kiinni. Ja sitten äiti sanoo hyi ja että mistä näitä tulee aina kun selkänsä kääntää. Olen yrittänyt kääntää oman selkäni, mutta ei niitä mitään ilmesty, joten toivoisin laatikollisen ihan omia pölypalloja.

5. Kisun häntä
Aina kun yritän ottaa tästä pörröisestä ja pitkulaisesta jutusta kiinni, kissa ampaisee tiehensä. Se näyttää niin houkuttelevalta, sellaiselta, josta olisi oikein hyvä pitää kiinni. Ja se takuulla maistuu hyvältä. Saisinko oman hännän?

nokler4006. Avaimet
Siis ihan oikeat avaimet. Ei mitään muovisia leluläpysköitä, kiitos vain. Tiedän kyllä, mitkä avaimet ovat aitoja ja mitkä ei. Tahdon nipullisen aika teräviä metalliavaimia – ihanteellisia, kun ikeniäni oikein kutittaa.

dokost4007. Iloinen harja
Se suorastaan kutsuu leikkimään. Se on kivan värinen, muotoinen ja sopivalla korkeudella. Mutta! Äiti saa kohtauksen joka kerta kun kosken siihen. Kerran autoin äitiä ja harjasin sillä lattiaa, mikä johti siihen, että äiti meni ihan kalpeaksi ja alkoi nieleskellä. Parasta varmaan, jos saisin ihan oman, jonka voin pitää äidin ulottumattomissa.

8. Silmälasit
Aivan täydelliset pureskeltaviksi, mutta aina kun yritän vähän maistaa sankaa, joku sieppaa ne käsistäni. Ilmeisesti silmälaseja ei siis tahdota jakaa vauvan kanssa, joten saisinko ihan omat?

oppvaskmaskin4009. Suurenmoinen kone, joka surisee keittiössä
Kun se avataan, ulos työntyy hylly, joka on minulle juuri sopivalla korkeudella! Se on myös suloisen lämmin ja märkä. Kerrassaan täydellistä. Ja: sisällä on kivoja, hohtelevia juttuja, joita voi maistella!

bossbotte40010. Roskis, kaikessa mahtavuudessaan
Tähdennän, että haluan aikuisten käyttämän ihan oikean roskiksen, sellaisen, jonka kansi läpsähtää auki poljinta painamalla. En, siis EN halua mitään lasten leluroskista. Aikuisten roskis nimittäin on täynnä herkkupaloja – pehmeitä pumpulipalloja, hammaslankaa ja ruoantähteitä. Oikeastaan pelkkä roskiksen sisältö kävisi minulle myös.

11. Kissan ruokakuppi
Miksen minäkin saisi ruokakuppia lattialle, niin kuin kisu? Sehän on mitä oivallisin tapa syödä. Minun ruokanihan päätyy joka tapauksessa lattialle, joten eikö siinä olisi järkeäkin?

mel40012. Pussi täynnä lunta
Keittiön kaapissa on jotain mielettömän ihanaa: pussikaupalla lunta! Se tuntuu ihanan pehmeältä ja oikeaa lunta lämpimältä, eikä sillä leikkimiseen väsy ollenkaan. Jopa minä, vauva, osaan tämän lumen avulla koristella kodin joulukuntoon. Näin se käy: kaadetaan pussillinen lunta lattialle, sotketaan, ja sillä selvä, lattia on juhlavan valkoinen! Siihen voi myös tehdä kuvioita sormella tai konttaamalla. Äitikin tykkää tästä lumesta tosi paljon, niin paljon, ettei anna minulle yhtään. Siksi siis toivoisin monta pussillista tätä kätevää lunta oman huoneeni koristeluun.

sko40013. Kenkiä
Jep, tiedän, että aika moni toivomani asia liittyy tähän yhteen juttuun, mutta tällaista se vain nyt on, kun hampaita puhkeaa. Pureskeltavaa täytyy olla. Ja nämä kivat kumiset esineet eteisessä ovat omiaan puruleikkeihin! Mutta aina kun alan maistella niitä, äiti rynnistää kieltämään. Toivon siis ihan omia purujalkineita, sellaisia, jotka ovat mukavan pehmeitä mutta joissa on vielä jäljellä purutuntumaa.

idings40014. Tämä tällainen
En tiedä mikä se on, mutta koska äiti ja isä katselevat sitä jatkuvasti, ja hipelöivät sitä, sen täytyy olla äärimmäisen kiintoisa. Haluan omani!

 

Halauksin vauva

Inspiraationa Huffington Post