Saisiko olla herkullinen pääsiäispupupulla?

Kevään juhla tipuineen ja pupuineen on pian taas täällä! Tässä ohjeet iloiseen pääsiäiskoristeluun sekä maukas pääsiäispullaresepti. Pääsiäistunnelman luominen on helppoa ja hauskaa.

PÄÄSIÄISEN PUPUPULLAT

Tarvitset: 
550 g vehnäjauhoja (n. 10 dl)
100 g sokeria (1,1 dl)
1/2 tl kardemummaa
100 g voita
3 1/2 dl maitoa
50 g hiivaa
1 muna

Valmistusohje:
1. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liota hiiva maitoon.

2. Lisää sulatettu voi ja muna.

3. Vaivaa taikina tasaiseksi.

4. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa. (Vinkki: laita kulho muovipussiin!)

5. Kun taikina on noin kaksinkertainen, vaivaa se vielä kerran. Pyörittele sitten pyörylöitä pupun kasvoiksi ja soikioita korviksi. Kokoa pupuset leivinpaperin päälle pellille.

6. Anna pullien kohota lämpimässä paikassa ja voitele kananmunalla.

7. Painele rusinoita pupujen silmiksi ja neniksi.

8. Paista 220 asteessa 10–15 min.

9. Koristele sokerikuorrutuksella.

PITKÄ, PITKÄ RIVI PÄÄSIÄISPUPUJA

Tarvitset: 
1. n. 10 cm levyisen, pitkän kaistaleen paperia
2. lyijykynän
3. sakset
4. väriliidut

Taittele paperikaistale kuvan mukaisesti. Piirrä päällimmäiselle paperialueelle pupu. Ulota pupun kädet ja jalat paperin reunoille saakka molemmin puolin. Leikkaa sitten pupu irti, mutta jätä käsien ja jalkojen päihin taitokset. Kun avaat taitellun paperin, sinulla on pitkä rivi suloisia pupuja, joita lapsesi voi värittää ja koristella! Ripusta valmiit pupurivistöt kotia koristamaan.