Lasten suosikkikirjasta seikkailulaatikko!

Onko lapsellasi suosikkikirja? Valmista lapsen kanssa yhdessä sadun aiheesta huima seikkailulaatikko! Tee näin: Ota kenkälaatikko, jota et enää tarvitse, maalaa sen sisus sadun maisemaan sopivaksi, ja lisää laatikkoon satuhahmoja. Saat vähällä vaivalla pienen nukkekodin, jolla lapsi voi jatkaa leikkiä siitä, mihin kirjan tarina jäi!  

Seikkailulaatikko: mininukkekoti sadun maailmasta!

Seikkailulaatikkoja on superhauska valmistaa. Askartele laatikko yhdessä lapsen kanssa tai tee itse ja yllätä pikkuväki iloisesti. Käytä luovuutta, kun valitset laatikon rekvisiittaa: vanhat kunnon käpylehmät muokkautuvat monenlaiseksi ja toimivat useiden perinteisten satujen kanssa, ja luonnosta löytää muutakin käyttökelpoista: pikkukiviä, sammalta, jäkälää, oksia ja lehtiä. Kivistä teet vaikkapa jämerän peikon, jonka piirteet voit piirtää tussilla.

Tarvikkeet seikkailulaatikon valmistamiseen

Tarvitset kenkälaatikon. Jos sinulla ei juuri nyt ole yhtään kenkälaatikkoa kotona, käy kenkäkaupassa kysymässä, jos heillä olisi antaa ylimääräisiä.

Päätä, minkä sadun maiseman haluat laatikkoon luoda.

Luonnostele laatikon sisus. Jos valitset vaikkapa Leijona ja hiiri -sadun, maalaa laatikkoon auringossa kylpevä savannimaisema lukuisine eläimineen.

Jos suosikkinne on Jäljet lumessa, maalaa laatikon sisus lumenvalkoiseksi ja lisää vaikkapa pumpulipalloja, jotta maisemasta tulee kolmiulotteinen.

Jos haluat loihtia vedenalaisen maailman (Nemoa etsimässä -sadun hengessä), maalaa laatikon sisus aaltoilevan siniseksi ja lisää liehuvia vesikasveja sekä Nemon perheen koti, tuuhea merivuokko.

Tarvitset:

  • Kenkälaatikon (tai muun pahvilaatikon)
  • Maaleja ja siveltimiä
  • Liimaa
  • Rekvisiittaa

Askartelun iloa!

Inspiraatiota:

Luonnostele maisema ennen kuin aloitat.
Mitä enemmän yksityiskohtia, sen parempi!