Vinkkejä lukemiseen 2 kk ikäisen vauvan kanssa

  • Lukemisasentoon kannattaa kiinnittää huomiota. Kirjaa voi pidellä siten, että lapsi näkee sekä kirjan että sitä lukevan aikuisen kasvot: hän seuraa mielellään molempia. Tarinan lisäksi hänestä on hauskaa katsella kasvojasi ja niiden ilmeitä.
  • Lattialla tai sängyllä loikoilu on myös mukava lukuasento. Voit pitää lasta sylissäsi tai käsilläsi tai kiertää kätesi hänen ympärilleen samalla, kun luet hänelle. Hän nauttii lämmöstä ja sydämesi lyönneistä. Hän voi katsella sekä kirjaa että sinua.
  • Lapsi reagoi nyt tapaasi lukea tarinaa. Kun dramatisoit tapahtumia eri äänensävyillä, hän seuraa lukemista kiinnostuneena. Voit vapaasti värittää tarinaa liioittelemalla ja keksimällä lisää. Matki erilaisia ääniä, tee lukemisesta jännä ja hauska tapahtuma.
  • Lapsi muuttuu valppaammaksi, kun näytät hänelle kuvia ja nimeät niiden kohteita. Hän seuraa jutteluasi ja ilmaisee elehtimällä tai ääntelemällä, mistä kuvista on erityisen innostunut. Seuraa lastasi ja hänen kiinnostuksiaan, niin lukemisesta tulee entistä hauskempi yhteinen kokemus.
  • Parhaat, edulliset ikään sopivat lastenkirjat saat kotiin kannettuna Vaukirjalta. Kokeile jäsenyyttä jo tänään – et sitoudu mihinkään ja saat runsaan tutustumispaketin postikulujen hinnalla.