Lue varhain!

Lapsen puheen kehityksen kannalta tärkeintä aikaa ovat kuukaudet ennen lapsen ensimmäistä sanaa. Kun aloitat lapselle lukemisen varhain, annat hänelle parhaat mahdolliset valmiudet kielen ymmärtämiseen ja tuottamiseen.

Lue varhain
Lue ja juttele lapselle
  • Lisää sanoja: Kahden ensimmäisen elinvuoden aikana aivot kehittyvät nopeasti, ja lapsi on erityisen altis ottamaan vastaan kielellistä informaatiota. Kun lapselle luetaan varhain, hän kuulee enemmän sanoja sekä tekstin itsensä kautta että tekstin inspiroimien keskustelujen kautta. Vaukirjalta saat kätevästi kotiin kannettuna ikään sopivat lastenkirjat. Liity mutkattomaan, ilahduttavaan ja asiakkaidensa rakastamaan kirjakerhoon!    
  • Lisää keskustelua: Lukutuokiot herättävät keskustelua, sillä kirjojen tarinoissa on paljon arjesta poikkeavia sanoja, aiheita ja tilanteita. 
  • Harvinaisempia sanoja: Jopa vauvoille tarkoitetut kirjat sisältävät sanoja, joita arjessa ei tule käytettyä. Kun lapsi tutustuu näihin sanoihin jo varhain ja kuulee niitä usein, ne sujahtavat myös osaksi hänen omaa sanavarastoaan. 
  • Läheisyyttä: Vastasyntyneet rauhoittuvat kuullessaan vanhempansa äänen. Puhumalla, laulamalla ja lukemalla lapsellesi vahvistat läheistä suhdettanne.