Kirjoja ystävyydestä

Ystäviä tarvitsevat niin aikuiset kuin lapsetkin. Mutta ystävystyminen ja ystävyyden vaaliminen voi joskus olla vaikeaa. Monille lapsille oman leikkikaverin löytäminen voi olla iso haaste. 

Päiväkodissa tai pihaleikeissä solmitut lapsen ensimmäiset ihan omat sosiaaliset suhteet voivat jännittää ja mietityttää. Miten ystävyys solmitaan? Mitä ystävänä olo oikein tarkoittaa? Kaveruudesta kannattaa jutella kotona, vaikkapa hyvien kirjojen avulla. Tässä ovat meidän suosituksemme:

Kuuntele minua (0—2-vuotiaille)

Kuuntele minuaYstävyys pohjaa kommunikaatiolle, ja kun osaa sanoittaa tunteensa ja toiveensa, tulee ymmärretyksi. Arjen kohteliaisuus ylläpitää ystävyyssuhteita ja herättää positiivista huomiota. Lisäksi on myös hyvä osata kuunnella. Tämän kirjan sivuilla seikkailevat ilmeikkäät eläimet, jotka sanovat toisilleen tuttuja lauseita. Lapsi oppii, milloin sanotaan kiitos, milloin huomenta ja milloin anteeksi. Tukevasta kartongista valmistettu kirja kestää useita lukukertoja, ja sen kirjanmerkkien avulla lapsi löytää helposti oman suosikkiaukeamansa.

Osta Kuuntele minua -kirja täältä

Leikin aika (1—3-vuotiaille)

Leikin aika

Gyo Fujikawa vie lukijansa ihmeelliseen maailmaan, jossa telmivät ilosta hihkuvat lapset – ilman yhtäkään aikuista näköpiirissä. Tarinassa seurataan lasten touhukasta päivää, jonka aikana leikitään sydämen kyllyydestä. Lapset pukeutuvat mielivaatteisiinsa, leikkivät hippaa, hyppivät lätäköissä ja pitävät hauskaa. Mukaan ilonpitoon pääsevät kaikki halukkaat!

Kirja on kuin kaunis ylistyslaulu ystävyydelle ja lasten iloiselle yhdessäololle.

Osta Leikin aika täältä

 

 

Anna ja hänen paras ystävänsä Tomi (3—5-vuotiaille)

Anna ja TomiAnna on pieni tyttö, joka ei suostu puhumaan päiväkodissa kenellekään muulle kuin kaverilleen Tomille. Anna halaa Tomia joka aamu päiväkodin eteisessä, mutta muille lapsille, aikuisista puhumattakaan, hän ei sano sanaakaan. Hän kun ei tunne heitä niin hyvin kuin hän tuntee Tomin. Äiti ja isä sanovat, että eihän hän opikaan tuntemaan ketään, jos ei suostu juttelemaan. Onneksi Anna keksii keinon, jonka avulla tilanne alkaa pikkuhiljaa helpottaa.

Osta Anna ja Tomi -kirja täältä

 

 

Kunnon dinosaurus (3—7-vuotiaille)

Kunnon dinosaurusKetkä tahansa – jopa pikkupoika ja dinosaurus – voivat ystävystyä! Tähän tiivistyy upouuden Disney-tarinan sanoma. Siitä riittää ajateltavaa niin lapsille kuin aikuisillekin.

Nuori dinosaurus Arlo saa tehtäväkseen pyydystää villin ihmispojan, joka varastaa dinoperheen maissia. Eräänä päivänä sekä Arlo että poika putoavat vuolaasti virtaavaan jokeen, joka kuljettaa heidät kauas kotikonnuilta. Arlo on raivoissaan ja yrittää vielä napata rosvoilevan otuksen, mutta poikapa yllättää dinosauruksen tuoreilla marjoilla – ja yhtäkkiä kaikki muuttuu. Kaksikko lähtee taivaltamaan kotia kohti yhdessä. Matkalla he kohtaavat vaaroja, mutta toinen toistaan auttamalla selviävät perille.

Kunnon dinosaurus on tulossa Disney-kerhoon 

Isa +Bea (6—9-vuotiaille)

Isa og Bea Isa ja Bea ovat erilaisia. Bea on kovaääninen ja raisu. Isa on rauhallisempi, mutta keksii hyviä ideoita. Isan mielestä Bea on kummallinen, Bean mielestä Isa on tylsä. Heistä ei koskaan voisi tulla ystäviä, etenkään siksi, että molempien vanhemmat usuttavat heitä leikkimään yhdessä. Mutta joskus vastakohdat vetävät toisiaan puoleensa, ja mitä erilaisimmista tyypeistä tulee bestikset. Se, joka tykkää puhua, tarvitsee kaverin, joka tykkää kuunnella. Se, jolla on hyviä ideoita, tarvitsee jonkun, jonka kanssa toteuttaa niitä! Isan ja Bean ystävyys on täynnä iloa ja naurua. Yhdessä he keksivät tempauksia, joista puhutaan vielä pitkään…

Osta Isa+Bea-kirja täältä