Luo muistoja!

Oletko kova leikkaamaan ja liimaamaan, säilyttämään ja kokoamaan, vai onko sinulla jatkuva huono omatunto siitä, ettet ole tallentanut tarpeeksi muistoja? Jos jälkimmäinen vaihtoehto on sinun kohdallasi totta, aloita raskausajan muistojen tallentaminen nyt. Tässä seitsemän vinkkiä viimeisille raskauskuukausille.

belly-cast copy1. Mahamuotti

Ota upeasta raskausmahastasi kipsimuotti! Maalaa se kullanväriseksi tai koristele mielesi mukaan. Ripustat sen sitten esille tai säilöt ullakolle, muisto vauvasi ensimmäisestä kodista säilyy ja voit ihailla ja ihmetellä, mihin kehosi kykeni. Jos innostuit, googlaa vaikkapa ”masukipsi”, niin saat lisää vinkkejä.

 

bilde_magemål_fra søk2. Mittaa mahasi, sillä NYT se todella kasvaa

Raskausaika on siitä ihanaa, että mahan kasvamisesta iloitsee todella. Raskauden viimeisen kolmanneksen aikana vauva kasvaa vauhdilla, ja niin tekee myös masusi. Voit käyttää mittaamiseen erityistä raskausajan mittanauhaa tai tavallista mittaa, jonka lukemat merkitset ylös muistivihkoon. Säilytä mitta ja vihko ihanina muistoina ihanasta ajasta.

 

mainpichomepagecopy

3. Ota sisällä–ulkona-kuva

Pyydä jotakuta ottamaan sinusta kuva, jossa pitelet masuasi kuin pitelisit vauvaa. Kun olette kotiutuneet vauvan kanssa, ottakaa täysin samanlainen kuva, mutta niin, että pitelet vauvaa mahasi edessä. Aseta kuvat vierekkäin – luot kauniin muiston!

 

 

4. Luo vauvallesi sähköpostiosoite

Lähetä vauvallesi sähköposteja ja liitä niihin kuvia. Kaikki muistot eivät aina mahdu muistolaatikkoon tai -kirjaan, mutta sähköpostitili on tarpeeksi tilava. Voit vaikka skannata tänne neuvolakorttisi tai ultrakuvat. Rohkaise myös muita perheenjäseniä lähettämään vauvalle meiliä!

ultralyd

5. Tee äänitteitä 

Voiko puhelimellasi tallentaa ääntä? Kun käyt neuvolassa tai kun päähäsi pälkähtää jotain vauvaan tai äitiyteen liittyvää, tallenna sanasi äänitteiksi. Tämä on helppoa, koska puhelin on yleensä käden ulottuvilla. Myöhemmin voit kerätä tiedostoista kokonaisuuden, jonka avulla tämä erityinen elämänvaihe pysyy aina mielessäsi. Lapsikin kuuntelee mielellään äitinsä mietteitä, kun on sopivassa iässä.

bilde_lydopptak på mobil

6. Kokoa soittolista

Tee top 10 -lista niistä lauluista, joita kuuntelit eniten raskautesi aikana. Masussa asustellut vauvasi on hänkin kuullut kaiken soittamasi musiikin, joten rytmit ovat hänellekin tuttuja. Pyydä lapsen isääkin tekemään vastaava lista.

7. Tilaa kuvaaja synnytykseen

Apua, ei kai? ajattelet ehkä. Mutta mieti: tahdot takuulla muistoja suuresta tapahtumasta, mutta samalla toivot, että kumppanisi olisi täysillä mukana synnytyksessä sen sijaan että hän keskittyisi tapahtuman tallentamiseen. Kuvaajalla tarkoitamme parasta ystävääsi tai omaa äitiäsi. Heistä olisi varmasti suuri kunnia saada toimia synnytyksessä kuvaajana!

Nauti muistojen luomisesta!